HTML

Nameless blog, hiszen a cím részletkérdés

Hitbeli megtapasztalásaimat, gondolataimat gyakran le szoktam írni. Először csak szórakozásból nyitottam a blogot, majd jött az ötlet, hogy ha úgyis leírom a hitbeli dolgokat, akkor miért ne írjam azokat ide a blogba. Bízom benne, hogy aki olvas a blogomból, annak áldáseső fog a nyakába zúdulni és telibekapja őt Isten szeretete, ami ugyebár finoman szólva felülmúlja piciny kis képzeletünket. Na, nem azért bízom ebben, mintha olyan ügyes lennék a blogírásban, hanem azért, mert az áldáseső egyrészt mindenkinek mindig jól jön, másrészt meg hátha Isten van olyan kegyelmes, hogy a "grafomániámat" valami értelmesre felhasználja. A Szentlélek könnyeket felszárító és terheket a vállunkról leemelő szeretete ragyogja be a blog olvasóinak bensőjét, ahogy a felkelő Nap egy téli reggelen beragyogja a hóval fedett friss, csillogó tájat!

Friss topikok

Nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra

2010.06.01. 09:03 Czimby

Mivelhogy nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra; mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók. 2Kor 4.18.

Különböző hatások érnek minket, amik különböző érzelmi és egyéb reakciókat váltanak ki belőlünk, olykor heves érzelmi reakciókat. A különböző érzelmi állapotok során megváltozik a viszonyulásunk bizonyos dolgokhoz. Ebben a megváltozott érzelmi állapotban az ember a földi dolgok szintjén gondolkodik, úgy, ahogy azt az érzelmei diktálják. Könnyen esik ilyenkor az ember abba a hibába, hogy közvetlen az érzelmei által kiváltott viselkedésformát követi és ez talán fel sem tűnik, hogy nem így kéne. Azonban Jézus azt mondta, hogy "Nálam nélkül semmit sem cselekedhettek". Cselekedni cselekedhetünk, csak nem megyünk vele sokra. Elkövetünk egy ilyen érzelmi állapotban valamit és erre olyan válaszreakciót kapunk a másik embertől, amivel nem tudunk mit kezdeni, nem tudjuk, hogyan értelmezzük, mit akarhat a másik ember ezzel mondani, esetleg van-e valami mögöttes mondanivalója vele. Az érzelmek szintjén való mozgás, a saját érzelmeink, vágyaink, elképzeléseink alapján való cselekvés előbb-utóbb összezavarja az embert, mert ezek földi dolgok és a válaszreakciót is földi mércével próbáljuk értelmezni. Nem ezekre a látható, földi dolgokra kell hát nézni akkor sem, ha nagyon erős a hozzájuk való érzelmi kötődésünk. Ilyenkor is Jézusra kell figyelnünk, Ő éppen mit akar az adott szituációval kezdeni, mit akar belőle kihozni számunkra. És sokszor éppen teljesen mást, mint amit mi emberileg gondolunk, persze nem feltétlen baj, ha nekünk is van egyfajta érzelmi viszonyulásunk a dologhoz, akár heves érzelmeink vannak, csak ez ne kerüljön előtérbe, ne vegye át az irányítást, ne az érzelmi állapotunk vezessen abban, hogy mit cselekedjünk, hanem Jézus, aki nélkül semmit sem cselekedhetünk.

 

Még valami:

És valamit tesztek, lélekből cselekedjétek, mint az Úrnak és nem embereknek (Kol.3.23.)

Az Úrnak kell cselekedni mindent, amit cselekszünk: nem magunk kedvének, nem emberek kedvének, hanem az Úrnak, csakis Neki. Ez nagyon nagy kijelentés volt számomra Istentől tegnap este, ez elkezdi megváltoztatni mind a munkahelyemhez, mind egy másik dologhoz való viszonyulásomat, hogy ne saját kedvem vagy az emberek (sokszor csak vélt) elképzelései alapján cselekedjek, ne magamnak vagy másoknak akarjak megfelelni a cselekedeteimmel, ne magam vagy mások előtt akarjam bizonyítani, hogy én mit tudok, hanem csak tegyem békességgel, bizonyítási kényszer nélkül, amit Jézus akar - mert nála nélkül semmit sem cselekedhetek.
Zongorázni lehet a különbséget, milyen az, amikor valamit az Úrnak teszünk, az iránta való szeretetből, és milyen az, amikor "csak úgy": amikor valamit nem ezért vagy azért vagy amazért csinálok (akár pl. munkahelyen), hanem az Úrnak teszem. Az előbbiből taposómalom lehet és kifárad benne az ember, az utóbbi pedig - valami más, amiben nem mások vagy magam elvárásainak akarok megfelelni, hanem csak adom azt, ami bennem van, az Úrnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nameless.blog.hu/api/trackback/id/tr722047029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása