HTML

Nameless blog, hiszen a cím részletkérdés

Hitbeli megtapasztalásaimat, gondolataimat gyakran le szoktam írni. Először csak szórakozásból nyitottam a blogot, majd jött az ötlet, hogy ha úgyis leírom a hitbeli dolgokat, akkor miért ne írjam azokat ide a blogba. Bízom benne, hogy aki olvas a blogomból, annak áldáseső fog a nyakába zúdulni és telibekapja őt Isten szeretete, ami ugyebár finoman szólva felülmúlja piciny kis képzeletünket. Na, nem azért bízom ebben, mintha olyan ügyes lennék a blogírásban, hanem azért, mert az áldáseső egyrészt mindenkinek mindig jól jön, másrészt meg hátha Isten van olyan kegyelmes, hogy a "grafomániámat" valami értelmesre felhasználja. A Szentlélek könnyeket felszárító és terheket a vállunkról leemelő szeretete ragyogja be a blog olvasóinak bensőjét, ahogy a felkelő Nap egy téli reggelen beragyogja a hóval fedett friss, csillogó tájat!

Friss topikok

Ne félj, csak higgy! Második felvonás

2022.11.28. 00:50 Czimby

Nem olyan régen már írtam erről a témáról. Akkor az fogott meg, hogy a félelem és a hit szavak mennyire összeférhetetlenek, mennyire szembe kerül egymással a földi és a mennyei egy rövid mondatban, és ez különösen az eredeti görög szövegben tűnik fel.

Most egy másik vonatkozásban gondolkoztatott el ez az egész. A Ne félj, csak higgy mondatból azt sejthetjük, hogy a félelem és a hit egymás ellentétei. Ha fél, szorong, aggódik az ember, akkor bizonyára van a háttérben valami olyan dolog, ami erre okot ad. Ezzel a dologgal megpróbálhatna az ember csinálni valamit, ami vagy sikerül, vagy nem. Gondolhatná azt is az ember, hogy talán nem tett meg minden tőle telhetőt, és ezért aggódik. Mondhatnánk azt is, hogy Ne félj, hanem tedd meg még azt, amit csak tudsz. Tehát a félelem ellentéte ez is lehetne. De nem. A Biblia nem ezt kéri tőlünk, hanem a hittel állítja szembe a félelmet, nem pedig a cselekvéssel. Gondolhatja az ember, hogy valamit még nem tett meg, amit meg kellett volna, de nem volt hozzá elég bölcsessége, ereje, vagy akármije, és ezért aggódik, fél, hogy most mi lesz. De nem kell ezt gondolnia az embernek! Hanem hinnie kell. A hit megint csak egy érdekes dolog, nem annyira hétköznapi. Jelent bizalmat is és meggyőződést is a nem látható dolgokról. Istenben bízunk, mert tudjuk, hogy Ő jó, mondjon bárki bármit. Meggyőződés, hogy jó lesz minden, mert Isten velünk van. Annyit persze tenni kell, hogy a személyes szeretetkapcsolatot folyamatosan ápoljunk a Teremtőnkkel. Különben, ha nem foglalkozunk Vele, el is felejthetjük, hogy Ő jó, és hogy Ő nem más, mint a Szabadító. Nem azért jött el Jézus, hogy minden menjen ugyanúgy tovább, mintha el sem jött volna, és nem is azért jött el, hogy direkt nehézségek elé, kihívások, leckék elé állítson minket. Hanem azért jött, hogy megszabadítson és meggyógyítson. Ezt mondja magáról: eljöttem, hogy a szegényeknek az evangéliumot hirdessem, a töredelmes szívűeket meggyógyítsam, a foglyoknak szabadulást hirdessek és a vakok szemeinek megnyílását, hogy szabadon bocsássam a lesújtottakat, és hirdessem az Úrnak kedves esztendejét. Jézus Krisztus neve azt jelenti, hogy Felkent Szabadító. Ez a név jellemzi Őt tömören.
Nem mellesleg, aki hisz, az üdvözülni is fog.

Nem félni kell, nem is azon aggódni, hogy mi lehet az, amit nem tettem meg, de meg kéne tennem, hanem hinni. Még a magasságunkat sem tudjuk megnövelni: Kicsoda pedig az közületek, aki aggodalmaskodásával megnövelheti termetét egy arasszal? (Máté 6.27.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nameless.blog.hu/api/trackback/id/tr1217989194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása