HTML

Nameless blog, hiszen a cím részletkérdés

Hitbeli megtapasztalásaimat, gondolataimat gyakran le szoktam írni. Először csak szórakozásból nyitottam a blogot, majd jött az ötlet, hogy ha úgyis leírom a hitbeli dolgokat, akkor miért ne írjam azokat ide a blogba. Bízom benne, hogy aki olvas a blogomból, annak áldáseső fog a nyakába zúdulni és telibekapja őt Isten szeretete, ami ugyebár finoman szólva felülmúlja piciny kis képzeletünket. Na, nem azért bízom ebben, mintha olyan ügyes lennék a blogírásban, hanem azért, mert az áldáseső egyrészt mindenkinek mindig jól jön, másrészt meg hátha Isten van olyan kegyelmes, hogy a "grafomániámat" valami értelmesre felhasználja. A Szentlélek könnyeket felszárító és terheket a vállunkról leemelő szeretete ragyogja be a blog olvasóinak bensőjét, ahogy a felkelő Nap egy téli reggelen beragyogja a hóval fedett friss, csillogó tájat!

Friss topikok

Türelem, ami megáld 2.

2011.01.04. 18:29 Czimby

Itt írtam erről a témáról már.

Van, hogy munkálkodunk, tesszük, amit tehetünk, imádkozunk valami dologért, stb., és látszólag ugyanott vagyunk nagyon régóta és semmi nem változik (erről a témáról pedig itt írtam). Furcsamód egy számítógépes játékon keresztül mutatott rá az Úr arra, miért van szükség türelemre.
A következő számítógépes játéknál az a cél, hogy az összes utat bejárjuk, illetve a négyzeteket bekerítsük:

 

Mint látható, pontot csak akkor kapunk, ha egy négyzetet bekerítettünk. Az első szinten jól látható, hogy a játékos nagyon sok területet bejárt már és már csak nagyon kevés hiányzik, mégis nulla a pontszáma. A legpraktikusabb, leggyorsabb megoldást választotta a játékos, először a függőleges utakat járja be, és így még egyetlen négyzetet sem kerített be, annak ellenére, hogy a bejárandó területnek legalább a háromnegyedét bejárta. A "szüret" a végén történik, végigmegy a játékos a még kimaradt területeken is vízszintesen, és így egymás után keríti be sorozatban a négyzeteket, egyszerre akár kettőt is.

Szóval úgy tűnhet, eddigi munkáldokásunknak abszolút semmi értelme, sokat tettünk, és ott vagyunk a nullán. Pedig valójában nem a nullán vagyunk, mert nagyonis sokat tettünk már azért, hogy közelebb legyünk az egyhez, csak még nincs semmilyen kézzelfogható eredménye. A fenti játékból is lehet látni, hogy olykor valaki előbbre van nulla ponttal, mint ha néhány pontot már szerzett volna, mert a nulla pontról hirtelen nagyon sok pontot lehet szerezni. Ez gyorsabb is, mint ha külön-külön az egyes lépésekre figyelnénk csak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nameless.blog.hu/api/trackback/id/tr592560578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása