HTML

Nameless blog, hiszen a cím részletkérdés

Hitbeli megtapasztalásaimat, gondolataimat gyakran le szoktam írni. Először csak szórakozásból nyitottam a blogot, majd jött az ötlet, hogy ha úgyis leírom a hitbeli dolgokat, akkor miért ne írjam azokat ide a blogba. Bízom benne, hogy aki olvas a blogomból, annak áldáseső fog a nyakába zúdulni és telibekapja őt Isten szeretete, ami ugyebár finoman szólva felülmúlja piciny kis képzeletünket. Na, nem azért bízom ebben, mintha olyan ügyes lennék a blogírásban, hanem azért, mert az áldáseső egyrészt mindenkinek mindig jól jön, másrészt meg hátha Isten van olyan kegyelmes, hogy a "grafomániámat" valami értelmesre felhasználja. A Szentlélek könnyeket felszárító és terheket a vállunkról leemelő szeretete ragyogja be a blog olvasóinak bensőjét, ahogy a felkelő Nap egy téli reggelen beragyogja a hóval fedett friss, csillogó tájat!

Friss topikok

Egy álom a tékozló fiúról

2007.08.11. 01:27 Czimby

2007. aug. 11-re virradólag álmomban a tékozló fiú történetét láttam: egy hernyó, féreg volt, aki gondolta, kipróbálja, milyen is lehet az Atyánál. Odament hozzá. Az Atya körül világosság volt. Ahogy ez a hernyó belépett ebbe a világosságba, emberré változott. Ő maga is csodálkozott, hogy ember. Megdöbbenve állt az Atya előtt, aki igazi emberré emelte fel őt, teljes értékű emberré. Talán ebben a pillanatban egy buszon ültem, és azt éreztem, hogy én vagyok ez az ember, és semmihez nem hasonlítható kiegyensúlyozottságot, belső békét éreztem, és egy olyan életem volt, ami igazán emberhez méltó, nem pedig féreghez. Ez az ember, aki az Atyához ment, igazából csak kipróbálta, milyen az Atyánál és úgy volt, hogy ha kipróbálta, kipróbál más dolgokat is. De az Atya világossága megragadta, és elbizonytalanodott további próbálkozós tervét illetően. Az Atya és az emberré változott ex-tékozló fiú átölelték egymást.
Talán egy eltávolodást követően a tékozló fiú újra ment az Atyához. Az Atya egy keskeny folyosón állva várta őt, ez lehetett a keskeny út. A tékozló fiú a folyosón odament hozzá (a folyosó elejefelé lehettek) és átölelték egymást. Az Atya egy idő után elengedte őt és tovább ment az úton. A fiú nem értette, miért engedi el az Atya, de kis értetlenkedés után ment utána. Talán megint átölelték egymást, de az Atya hamar „leszedte magáról” és magára hagyta, talán kicsit el is lökte magától. A fiú nem értette ezt sem, kicsit először tanácstalanul állt, de utána újra ment az Atya felé, aki valószínűleg vezette őt a keskeny úton. Nyilván azt akarta az Atya, hogy a fiú tudjon egyedül is megállni a lábán.

Szólj hozzá!

Címkék: álom fiú tékozló

A bejegyzés trackback címe:

https://nameless.blog.hu/api/trackback/id/tr14163284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása