HTML

Nameless blog, hiszen a cím részletkérdés

Hitbeli megtapasztalásaimat, gondolataimat gyakran le szoktam írni. Először csak szórakozásból nyitottam a blogot, majd jött az ötlet, hogy ha úgyis leírom a hitbeli dolgokat, akkor miért ne írjam azokat ide a blogba. Bízom benne, hogy aki olvas a blogomból, annak áldáseső fog a nyakába zúdulni és telibekapja őt Isten szeretete, ami ugyebár finoman szólva felülmúlja piciny kis képzeletünket. Na, nem azért bízom ebben, mintha olyan ügyes lennék a blogírásban, hanem azért, mert az áldáseső egyrészt mindenkinek mindig jól jön, másrészt meg hátha Isten van olyan kegyelmes, hogy a "grafomániámat" valami értelmesre felhasználja. A Szentlélek könnyeket felszárító és terheket a vállunkról leemelő szeretete ragyogja be a blog olvasóinak bensőjét, ahogy a felkelő Nap egy téli reggelen beragyogja a hóval fedett friss, csillogó tájat!

Friss topikok

Összegzés

2010.04.19. 01:12 Czimby

A napokban gondolkoztam azon, hogy sokszor olyan dolgok miatt lankadok meg és keseredek el egy kis időre, amikre már Isten adott nekem válaszokat, csak ezeket a válaszokat egész egyszerűen elfelejtem. Ezért gondoltam, összeszedem ide vázlatszerűen azokat a kijelentéseket Istentől, amik számomra meghatározó fontosságúak.

  • Mindegy, milyenek a körülményeink, milyen érzelmi állapotban vagyunk, mindig segítségül kell hívni az Úr nevét. Akkor is, ha érzelmileg teljesen kiegyensúlyozottak vagyunk. A legnagyobb veszély talán, hogy ha az ember "eléri a csúcsot", akkor megáll. Mindig szükségünk van Istenre, sose kerülünk olyan állapotba, hogy ne így legyen.
  • Nem a problémákra, hanem a láthatatlanra kell nézni. A probléma különleges helyet, szerepet tölt be az életünkben; nem azért van, hogy fájdalmakat, nehézségeket, szenvedést okozzon, hanem egy eszköz Isten kezében, amit Isten használ az életünkben. Isten sokkal hatalmasabb, mint a mi emberi problémáink. Továbbá saját problémáink útjelzők lehetnek abban, mi a másik ember problémája, így arra is fel tudja használni Isten a szenvedéseinket, hogy másoknak segítsünk, másokat megértsünk.
  • Nem azért vannak a korlátaink, hogy behatároljanak, lekorlátozzák az életünket, a szabadságunkat, hanem hogy kapaszkodni tudjunk beléjük. Isten parancsolatai sem lekorlátozni, hanem felszabadítani akarnak!
  • A körülöttem lévő emberek hibáival célja van Istennek. Nem nekik kell megváltozniuk, hanem ezek a hibák az én számomra hordoznak üzenetet, mutatnak utat, hogy merre menjek. A környezetünkben élő emberek minket zavaró tulajdonságai lényegében korlátok annak a keskeny útnak a szélén, amin járnunk kell. Az Úr megáldja a másik embert azon keresztül, amit esetleg utálunk magunkban.
  • A személyesen számunkra előre elkészített jó cselekedeteket kell megtalálni és ezekben járni. (Ef.2.10.) Amikor vétkezni akarunk, arra az időpontra is van egy előre elkészített jó cselekedet, amit ha megteszünk, nem lesz alkalmunk a bűnt elkövetni. Nem azzal kell töltenem az időmet, amivel én akarom, hanem amivel az Úr akarja.
  • Az Úrnak mindig konkrét célja van azzal, ami velem és körülöttem történik. Ettől függetlenül Ő tölti be a szükségeimet, nem más, és a szükségeim betöltése nem függ attól, hogy mi történik velem, körülöttem.
  • Jézus előbb létezett, mint én vagy mint a világ. Létem alapjaival kapcsolatos mindenféle kérdésnek felette áll és megmutatja az értelmét.
  • Ne foglalkozzunk sokat a problémákkal, múlandó dolgokkal, mert azok az örökkévalóságban nem lesznek! Az örökkévalósághoz illően próbáljunk itt a Földön is berendezkedni. Addig kell keresni az Urat, amíg a megoldatlan dolgomra gondolva nem az jut eszembe, hogy "ezzel most mi lesz?", hanem teljes lelki nyugalommal tudok gondolni rá. Továbbá a problémákhoz való szubjektív hozzáállásunkat, elképzeléseinket, érzelmeinket, terveinket háttérbe kell szorítani, mert nem ezeken keresztül fog Isten kiutat mutatni. Ez a hozzáállás az alapfeltétele, hogy Isten szólni tudjon hozzánk. (Egy lépés az Úr jelenlétébe, késszé tesszük magunkat arra, hogy a hangját meghalljuk, szólni tudjon hozzánk)
  • Imádság, dicsőítés közben gondoljunk azokra a dolgokra, amiket Isten már megcselekedett az életünkben. Jézusnak valamely természetfeletti cselekedetére kell gondolni, amit saját bőrünkön megtapasztaltunk. (Egy másik lépés az Úr jelenlétébe, talán ezáltal tud szólni hozzánk.)

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://nameless.blog.hu/api/trackback/id/tr31933137

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: waarom animatie-video laten maken 2018.03.12. 23:12:48

Májusi capoeira feszt Fortalezában - tucano

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása