HTML

Nameless blog, hiszen a cím részletkérdés

Hitbeli megtapasztalásaimat, gondolataimat gyakran le szoktam írni. Először csak szórakozásból nyitottam a blogot, majd jött az ötlet, hogy ha úgyis leírom a hitbeli dolgokat, akkor miért ne írjam azokat ide a blogba. Bízom benne, hogy aki olvas a blogomból, annak áldáseső fog a nyakába zúdulni és telibekapja őt Isten szeretete, ami ugyebár finoman szólva felülmúlja piciny kis képzeletünket. Na, nem azért bízom ebben, mintha olyan ügyes lennék a blogírásban, hanem azért, mert az áldáseső egyrészt mindenkinek mindig jól jön, másrészt meg hátha Isten van olyan kegyelmes, hogy a "grafomániámat" valami értelmesre felhasználja. A Szentlélek könnyeket felszárító és terheket a vállunkról leemelő szeretete ragyogja be a blog olvasóinak bensőjét, ahogy a felkelő Nap egy téli reggelen beragyogja a hóval fedett friss, csillogó tájat!

Friss topikok

Jézus Krisztus Úr

2021.09.06. 02:03 Czimby

Az embereknek talán sok minden eszébe jut a „Jézus Krisztus Úr" kifejezés hallatán. Főleg az „úr" szóról jut eszünkbe valami uralkodóféle, akinek mindenki alá van rendelve, és hasonlók. A hívők elismerik uruknak Jézust, tehát alárendelik magukat Neki. Ez igaz is. Azonban Jézus Krisztus teljesen máshogy úr, mint ahogy mi azt elképzelnénk!

Most vasárnap istentiszteleten egy dicséret szövegében volt többször is az, hogy Jézus Krisztus Úr. Nyilván ott volt közben a fejemben a kis elképzelésem, hogy Ő egy uralkodó, mi alá vagyunk rendelve, stb. De valahonnan jött valami más, bizonyára a Szentlélektől. Eszembe jutott az a minden elképzelhetőnél nagyobb szelídség, amit valamikor megtérésemkor tapasztaltam meg Istenből, hogy Jézus valójában ilyen. Ez az urakra egyáltalán nem jellemző, pláne minden elképzelhetőnél nagyobb mértékben. Nyilván léteznek kevésbé erőszakos vagy egyáltalán nem erőszakos urak, uralkodók, de megdöbbentő, hogy Jézus mennyire az ellentéte ennek. Csodálatos, hogy a hívő számára mennyire kézzelfoghatóvá, érezhetővé válhat Jézus személyéből valami olyan, ami semmi máshoz nem hasonlítható. Jézus egyáltalán nem akarja leuralni az embert, hanem végtelen szelídséggel és szeretettel érinti meg. Megtéréskor ez van az emberben, ezt tapasztalja meg, és ez idővel sajnos elhomályosulhat, a saját elképzeléseinket tesszük oda Jézus valódi személye helyébe: meg akarunk neki felelni, vagy attól tartunk, visszaveszi az üdvösségünket, ha nem vagyunk eléggé jók. Pedig a legjobb a hívő életben mindig ezt tartani szem előtt, hogy Jézusban mekkora szeretet és szelídség, kedvesség van! Nem is tudom, mennyire jó úrnak nevezni Jézust, néha pont az ellenkezőjeként viselkedik, szolgál felénk, meggyógyít, megújít, felüdít.

A legjobb lenne, ha mindig ott lenne előttünk az, hogy Ő körülölel szeretetével. Sokszor betöltekeztem Szentlélekkel, de nem mindig járt ez azzal, hogy megértettem, hogy Jézus milyen is valójában. Legutóbb vasárnap ez most más volt.

Teljesen más úgy építeni az alapra, ha ott van előttünk, hogy milyen is az az Alap.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nameless.blog.hu/api/trackback/id/tr6516680686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása