HTML

Nameless blog, hiszen a cím részletkérdés

Hitbeli megtapasztalásaimat, gondolataimat gyakran le szoktam írni. Először csak szórakozásból nyitottam a blogot, majd jött az ötlet, hogy ha úgyis leírom a hitbeli dolgokat, akkor miért ne írjam azokat ide a blogba. Bízom benne, hogy aki olvas a blogomból, annak áldáseső fog a nyakába zúdulni és telibekapja őt Isten szeretete, ami ugyebár finoman szólva felülmúlja piciny kis képzeletünket. Na, nem azért bízom ebben, mintha olyan ügyes lennék a blogírásban, hanem azért, mert az áldáseső egyrészt mindenkinek mindig jól jön, másrészt meg hátha Isten van olyan kegyelmes, hogy a "grafomániámat" valami értelmesre felhasználja. A Szentlélek könnyeket felszárító és terheket a vállunkról leemelő szeretete ragyogja be a blog olvasóinak bensőjét, ahogy a felkelő Nap egy téli reggelen beragyogja a hóval fedett friss, csillogó tájat!

Friss topikok

Vacakolás, dolgok túlbonyolítása a tettek helyett

2019.05.19. 15:28 Czimby

Sok ember mondta (főleg antikarizmatikusok), hogy milyen dolog már olyanokat imádkozni, hogy „Jézus nevében megtagadom", „megkötözöm", „távozz tőlem Jézus nevében" és hasonlók. Egész filozófiát építettem fel erre, hogy nem jó szuperszelleminek lenni, de valamikor mégis jó így imádkozni. Talán évekig is eltartott, hogy ilyenekről filozofáltam, elméleteket alkottam. Ez nem feltétlen akkora baj, talán természetes, hogy idő kell, mire az emberben helyreállnak a dolgok, hogy Isten kicsoda is valójában és miből áll a Vele való kapcsolatom, miből nem. Gyakorlatilag egész életünkben tanuljuk ezt - is.

Újabban nem szoktam gondolkozni azon, hogy szabad-e így imádkozni vagy nem, és ha igen, mikor. A legfontosabb az Igével, Istennel a kapcsolat, Bibliaolvasás által, ima által. Az imában a hálaadás a fontos, és hogy szívből jöjjön, és hogy Isten jelenlétébe menjek be, Őrá nézzek. Ha ezek megvannak, lehet kötözni, űzni is, vagy kérni valamit az Úrtól. Azt hiszem, ez most ennyi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nameless.blog.hu/api/trackback/id/tr2714835236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.