HTML

Nameless blog, hiszen a cím részletkérdés

Hitbeli megtapasztalásaimat, gondolataimat gyakran le szoktam írni. Először csak szórakozásból nyitottam a blogot, majd jött az ötlet, hogy ha úgyis leírom a hitbeli dolgokat, akkor miért ne írjam azokat ide a blogba. Bízom benne, hogy aki olvas a blogomból, annak áldáseső fog a nyakába zúdulni és telibekapja őt Isten szeretete, ami ugyebár finoman szólva felülmúlja piciny kis képzeletünket. Na, nem azért bízom ebben, mintha olyan ügyes lennék a blogírásban, hanem azért, mert az áldáseső egyrészt mindenkinek mindig jól jön, másrészt meg hátha Isten van olyan kegyelmes, hogy a "grafomániámat" valami értelmesre felhasználja. A Szentlélek könnyeket felszárító és terheket a vállunkról leemelő szeretete ragyogja be a blog olvasóinak bensőjét, ahogy a felkelő Nap egy téli reggelen beragyogja a hóval fedett friss, csillogó tájat!

Friss topikok

Amikor az ördög fejére taposunk

2012.05.01. 20:45 Czimby

És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod. (1Móz. 3.15.)

Mi mást tehetne temérdek szabadidejében a fanatikus, szentfazék keresztény, mint bibliaolvasás és imádkozás helyett videojátékokról nézegessen felvételeket a Youtube-on? Elítélendő módon én is ezt tettem.

 

Ahogy ezt a videót bámultam, arra lettem figyelmes, hogy a játékban az ellenséges krapekok fején átsétálva néhány szinten eljuthat a játékos a pálya olyan részeire, ahova különben nem juthatna el, és így a pálya másik részén is összeszedheti a kincseket. Idegesebb típusú emberek talán öt perc játék után kidobják a Nintendót az ablakon, mert mindig összecsókolóznak a játékban az ellenséggel, és az első szinten sem jutnak túl.
Azt is megfigyeltem, hogy az ellenség mozgása nem mindig következetes. Azt várná az ember, hogy egy gödörből előpattanva az ellenség azonnal a játékos után ered, de nem, hanem az ellenkező irányba kezd el sétálni. A játékos ezt ki is tudja használni, egy gödörbe sétál bele így az ellenség, és az ellenség fején átsétálhatunk a gödrön, míg ha az ellenség nem lenne ott, belepottyannánk a gödörbe és ott unatkoznánk benne, nem tudnánk átkelni rajta.

Azon gondolkoztam el, hogy ha egy kicsit is ismerjük az ellenséget, problémáinkat, nehézségeinket, bármilyen dolgot, ami nehézséget okoz számunkra, felhasználhatjuk ezeket a problémákat eszközként a továbblépésre. Pl., egyik oldalról ott egy gödör, fentről meg jön az ellenség, és mi csak lefelé mehetünk a létrán a zsákutcába, ahova az ellenség is utánunk jön, és kampec. De, kiderül időközben, hogy oda le mégsem jön utánunk az ellenség, hanem elmegy oldalra és belepottyan a gödörbe, mi meg így át tudunk sétálni a gödrön úgy, hogy az ellenség fejére taposunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nameless.blog.hu/api/trackback/id/tr774482957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása