HTML

Nameless blog, hiszen a cím részletkérdés

Hitbeli megtapasztalásaimat, gondolataimat gyakran le szoktam írni. Először csak szórakozásból nyitottam a blogot, majd jött az ötlet, hogy ha úgyis leírom a hitbeli dolgokat, akkor miért ne írjam azokat ide a blogba. Bízom benne, hogy aki olvas a blogomból, annak áldáseső fog a nyakába zúdulni és telibekapja őt Isten szeretete, ami ugyebár finoman szólva felülmúlja piciny kis képzeletünket. Na, nem azért bízom ebben, mintha olyan ügyes lennék a blogírásban, hanem azért, mert az áldáseső egyrészt mindenkinek mindig jól jön, másrészt meg hátha Isten van olyan kegyelmes, hogy a "grafomániámat" valami értelmesre felhasználja. A Szentlélek könnyeket felszárító és terheket a vállunkról leemelő szeretete ragyogja be a blog olvasóinak bensőjét, ahogy a felkelő Nap egy téli reggelen beragyogja a hóval fedett friss, csillogó tájat!

Friss topikok

Szolgálat, ami kiragad - A kegyelemről 4.

2010.06.28. 14:58 Czimby

Volt alkalmam tegnap rájönnöm, mennyire semmi vagyok és mennyire nem vagyok képes magamtól az Urat szolgálni. Ha volt bennem eddig esetleg valami büszkeség, hogy igen, én szoktam szolgálni, akkor az most garantáltan szertefoszlott. Rá kellett jönnöm, én nem keresem Istent, számomra nem fontos, hogy szolgáljam Őt. Két bejegyzéssel ezelőtt is írtam arról, hogy a szolgálat majdnem elúszott a saját kis dolgaim miatt. Ez most még egyszer megtörtént. Igazából "magamba is zuhantam" és ha nem telefonálnak rám, hogy menjek már, nem tudom, mikor mentem volna, mentem volna-e. De telefonáltak, és ez volt az igazi szolgálat, nem pedig az, hogy utána erőt vettem magamon és mentem és tettem ezt, azt, amazt a gyüliben. Isten kirobbantott a "magamba zuhant állapotomból", "belerobbantott" a szolgálatba.

Persze a testvérek ebből semmit nem látnak. Azt látják, milyen áldott tesó, jön mindig szolgálni, milyen szorgalmas... hát nem, nem ez az igazság. Egyre inkább látom, mennyire nem az én érdemem, ha szolgálok valamit. Isten "robbant ki" engem az elveszett állapotomból, erről szól az egész szolgálat, nem pedig arról, hogy én hű, de ügyes vagyok, hogy teszek valamit. A szolgálat mindig is erről szólt, legfeljebb ennyire sarkítva eddig még nem tűnt fel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nameless.blog.hu/api/trackback/id/tr472112757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.