HTML

Nameless blog, hiszen a cím részletkérdés

Hitbeli megtapasztalásaimat, gondolataimat gyakran le szoktam írni. Először csak szórakozásból nyitottam a blogot, majd jött az ötlet, hogy ha úgyis leírom a hitbeli dolgokat, akkor miért ne írjam azokat ide a blogba. Bízom benne, hogy aki olvas a blogomból, annak áldáseső fog a nyakába zúdulni és telibekapja őt Isten szeretete, ami ugyebár finoman szólva felülmúlja piciny kis képzeletünket. Na, nem azért bízom ebben, mintha olyan ügyes lennék a blogírásban, hanem azért, mert az áldáseső egyrészt mindenkinek mindig jól jön, másrészt meg hátha Isten van olyan kegyelmes, hogy a "grafomániámat" valami értelmesre felhasználja. A Szentlélek könnyeket felszárító és terheket a vállunkról leemelő szeretete ragyogja be a blog olvasóinak bensőjét, ahogy a felkelő Nap egy téli reggelen beragyogja a hóval fedett friss, csillogó tájat!

Friss topikok

Önmagunkról 2.

2010.05.16. 23:49 Czimby

Az elmúlt napokban megdöbbentem azon, mi van bennem, önmagamon. Nem vagyok még tökéletes és ez időnként furcsa módon jelenik meg. Jobb nem is beszélni róla. Persze, hogy jobb, pont erről írtam kb. egy hete. Ez az írásom eszembe jutott és beugrott, hogy egy hete a Szentlélek leíratta velem azt az állapotot, amibe nem sokkal azután, nemrég kerültem. Visszaolvastam az Önmagunkról című írásom és megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy nekem szól. Elcsodálkoztam, honnan tudhatja valaki ilyen pontosan, mi megy végbe bennem. Valóban teljesen másképp áll hozzá az ember ahhoz, ami önmagában van benne. És tényleg teljesen másképp is látja ezt, valamikor eltúlozva a probléma súlyosságát, valamikor elbagatellizálva, és nincs éles rálátásunk arra, ami bennünk van. Valóban sokkal megközelíthetetlenebb az, amit önmagunkban veszünk észre, mint ami a külvilágban van, ahogy ezt le is írtam.

Egyébként egy tesónak írtam le még az Önmagunkról című írást. Úgy éreztem, arra mutat rá a Szentlélek, hogy neki ezt kell írnom. És kb. egy héttel később látom, hogy énrám is érvényes. Az is döbbenetes, hogy az írásom egyes részeit az életem konkrét dolgaira tudom vonatkoztatni, amit nem tudtam még akkor, amikor az egészet leírtam.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nameless.blog.hu/api/trackback/id/tr22008853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.