HTML

Nameless blog, hiszen a cím részletkérdés

Hitbeli megtapasztalásaimat, gondolataimat gyakran le szoktam írni. Először csak szórakozásból nyitottam a blogot, majd jött az ötlet, hogy ha úgyis leírom a hitbeli dolgokat, akkor miért ne írjam azokat ide a blogba. Bízom benne, hogy aki olvas a blogomból, annak áldáseső fog a nyakába zúdulni és telibekapja őt Isten szeretete, ami ugyebár finoman szólva felülmúlja piciny kis képzeletünket. Na, nem azért bízom ebben, mintha olyan ügyes lennék a blogírásban, hanem azért, mert az áldáseső egyrészt mindenkinek mindig jól jön, másrészt meg hátha Isten van olyan kegyelmes, hogy a "grafomániámat" valami értelmesre felhasználja. A Szentlélek könnyeket felszárító és terheket a vállunkról leemelő szeretete ragyogja be a blog olvasóinak bensőjét, ahogy a felkelő Nap egy téli reggelen beragyogja a hóval fedett friss, csillogó tájat!

Friss topikok

Isten tökéletes tervében vagyunk

2009.12.15. 03:16 Czimby

Az utóbbi időben többször láttam azt, hogy nehéz emberi sorsok, problémák következtében Isten formálni tudott embereket. Különböző problémáinkat, nehézségeinket úgy használja fel mások életében, hogy azáltal formálja őket.

Amikor azt láttam, hogy mások életében valami nehezen elhordozható dolog van, azt arra használta fel az Úr az utóbbi időben, hogy engem formált általa, megtanított dolgokat nekem általa. Amikor az öngyilkosság széléről hozta vissza egy barátomat az Úr, azzal is kijelentéseket adott nekem személyesen. Mondhatni, túl nagy ár egy kijelentésért, hogy valaki ilyen nyomorúságokat, szenvedésket éljen meg. De inkább úgy fogalmazhatunk: az Úr felhasználta ezt is valamire.

Mindezekből arra tudok következtetni, hogy az Úrnak tökéletes terve van nyomorúságainkkal, szenvedéseinkkel is; ezek által mások kijelentéseket kapnak, az Úrhoz kerülnek közelebb. Ebből arra tudok következtetni, hogy az emberi élet elhagyatott, szenvedésteljes pillanatai is részét képezik Isten tervének. Illetve Ő nem akarhatja, hogy szenvedjünk, de azzal, hogy ezt megengedi, valami sokkal jobbat fog adni nekünk is cserébe azért, aminek a hiányát éltük meg a szenvedésben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nameless.blog.hu/api/trackback/id/tr371598930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.