HTML

Nameless blog, hiszen a cím részletkérdés

Hitbeli megtapasztalásaimat, gondolataimat gyakran le szoktam írni. Először csak szórakozásból nyitottam a blogot, majd jött az ötlet, hogy ha úgyis leírom a hitbeli dolgokat, akkor miért ne írjam azokat ide a blogba. Bízom benne, hogy aki olvas a blogomból, annak áldáseső fog a nyakába zúdulni és telibekapja őt Isten szeretete, ami ugyebár finoman szólva felülmúlja piciny kis képzeletünket. Na, nem azért bízom ebben, mintha olyan ügyes lennék a blogírásban, hanem azért, mert az áldáseső egyrészt mindenkinek mindig jól jön, másrészt meg hátha Isten van olyan kegyelmes, hogy a "grafomániámat" valami értelmesre felhasználja. A Szentlélek könnyeket felszárító és terheket a vállunkról leemelő szeretete ragyogja be a blog olvasóinak bensőjét, ahogy a felkelő Nap egy téli reggelen beragyogja a hóval fedett friss, csillogó tájat!

Friss topikok

Mit jelent számomra az istentisztelet?

2009.11.19. 22:57 Czimby

Nemrég arra gondoltam, hogy ha valaki megkérdezné tőlem, mit jelent nekem egy istentisztelet, mit mondanék. A következő hasonlat jutott eszembe:
Istentiszteleteken Isten ad nekem egy nagy tortát a mennyből. Ezt akkor ott helyben valamennyire sikerül is megenni, de későbbre is marad belőle. Ezt hazaviszem, és otthon folytatom a falatozást; nem egyszerre eszem meg az egészet, hanem szép lassan, ízlelgetem, élvezem az ízét és szép lassan emésztem is. Maradnak apró szeletek, morzsák későbbre is, amiknek szintén különleges ízük, zamatuk van, így azokat is eleszegeti az ember egy darabig, nagy élvezettel.
Egyszerre a nagy tortát nem is lehetne általában megenni, mert megülné az ember gyomrát. És kár is lenne, érdemes minden falatot szépen lassan megrágni, élvezni a finom ízét, szép lassan majszolgatni. Meg kell adni a módját.

Természetesen nem csak istentiszteleten kapunk tortát, hanem más alkalmakkor (pl. bibliaolvasás) is kerül elém egy szelet a mennyből, de istentisztelet alkalmával nem csak egy szeletet, hanem egy egész tortát tesz elém Isten.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nameless.blog.hu/api/trackback/id/tr161538314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.