HTML

Nameless blog, hiszen a cím részletkérdés

Hitbeli megtapasztalásaimat, gondolataimat gyakran le szoktam írni. Először csak szórakozásból nyitottam a blogot, majd jött az ötlet, hogy ha úgyis leírom a hitbeli dolgokat, akkor miért ne írjam azokat ide a blogba. Bízom benne, hogy aki olvas a blogomból, annak áldáseső fog a nyakába zúdulni és telibekapja őt Isten szeretete, ami ugyebár finoman szólva felülmúlja piciny kis képzeletünket. Na, nem azért bízom ebben, mintha olyan ügyes lennék a blogírásban, hanem azért, mert az áldáseső egyrészt mindenkinek mindig jól jön, másrészt meg hátha Isten van olyan kegyelmes, hogy a "grafomániámat" valami értelmesre felhasználja. A Szentlélek könnyeket felszárító és terheket a vállunkról leemelő szeretete ragyogja be a blog olvasóinak bensőjét, ahogy a felkelő Nap egy téli reggelen beragyogja a hóval fedett friss, csillogó tájat!

Friss topikok

Hálaadó "Biblia"

2009.07.26. 14:48 Czimby

Tegnap eszembe jutott egy új "bibliafordítás" lehetősége. Gyakorlatilag az összes bibliai Igét el lehetne mondani imában hálaadásként, a Biblia elejétől a végéig. Nézzünk néhány példát, rögtön a Biblia elejéről:

1.Móz.1.1-4. Köszönöm, hogy megteremtetted az eget és a földet. Hálát adok, hogy Lelked már ott lebegett a vizek felett, amikor a föld kietlen és puszta volt és sötétség volt a mélység színén. Hálát adok neked, hogy azt mondtad, "legyen világosság" és világosság lett, és hogy a világosságot elválasztottad a sötétségtől.

Még néhány példa:

Akár a száraznak tűnő nemzetségtáblázatokért is lehet hálát adni, pl. Mt.1.2. Köszönöm, hogy Ábrahámtól megszületett Izsák, Izsáktól Jákob, és Jákob pedig Judát nemzette és a testvéreit is. Azért is jó ilyenekért hálát adni, mert olykor Isten természetfeletti beavatkozása kellett ahhoz, hogy valakinek fia szülessen, így a közbeavatkozásáért is hálát lehet adni. Aki jobban ismeri a Bibliát, a nemzetségtáblázatoknál azokért az eseményekért is hálát adhat, amik az adott generációhoz vagy személyhez kapcsolódnak. Nem muszáj mereven ragaszkodni ahhoz, hogy kizárólag az adott Ige tartalmáért adjunk hálát, hanem felidézhetjük azokat az egyéb Igéket is, melyik az adott Igéhez kapcsolódnak. Így például azért, hogy Ábrahámnak akkora hite volt, hogy képes lett volna feláldozni Izsákot, de Isten végül nem vette el tőle, hálát lehet adni az adott ószövetségi Igehelynél is (1Móz 22.), a nemzetségtáblázatoknál is és a hit hőseinél is a Zsid.11-ben.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nameless.blog.hu/api/trackback/id/tr451269275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.