HTML

Nameless blog, hiszen a cím részletkérdés

Hitbeli megtapasztalásaimat, gondolataimat gyakran le szoktam írni. Először csak szórakozásból nyitottam a blogot, majd jött az ötlet, hogy ha úgyis leírom a hitbeli dolgokat, akkor miért ne írjam azokat ide a blogba. Bízom benne, hogy aki olvas a blogomból, annak áldáseső fog a nyakába zúdulni és telibekapja őt Isten szeretete, ami ugyebár finoman szólva felülmúlja piciny kis képzeletünket. Na, nem azért bízom ebben, mintha olyan ügyes lennék a blogírásban, hanem azért, mert az áldáseső egyrészt mindenkinek mindig jól jön, másrészt meg hátha Isten van olyan kegyelmes, hogy a "grafomániámat" valami értelmesre felhasználja. A Szentlélek könnyeket felszárító és terheket a vállunkról leemelő szeretete ragyogja be a blog olvasóinak bensőjét, ahogy a felkelő Nap egy téli reggelen beragyogja a hóval fedett friss, csillogó tájat!

Friss topikok

Pünkösdről

2009.05.31. 01:10 Czimby

Most a pünkösdi istentiszteleten szó volt arról is, hogy az isteni személyek közül a Szentlélek az, Aki ebben az üdvtörténeti korszakban jelen van a Földön, jelen van köztünk. Bizonyos értelemben most alá van vetve Jézusnak: Jézus a Mennyben van és elküldte a Szentlelket közénk, a Szentlélek szolgál most köztünk.

Hirtelen belegondoltam, hogy mit is jelent, hogy a Szentlélek itt szolgál köztünk. Mennyire csodálatos, fantasztikus dolog ez! Az isteni személy, Akinek lakhelye a Menny, nem csak elvan a Mennyben, hanem eljön a Földre és itt végzi köztünk, bennünk a munkáját. Isteni személy, és nem azt várja, hogy mi szolgáljunk feléje, hanem Ő szolgál felénk. Ez önmagában döbbenetes, és ráadásul milyen áldott, csodálatos munkát végez! Mindigis le vontam nyűgözve munkájától, melyet sokszor talán olyan nehéz tetten érni, leleplezni. Amikor az ember észreveszi magán, hogy nem kellenek azok a régi dolgok, melyek régebben bűnbe vittek, milyen megmagyarázhatatlan, természetfeletti dolog, és milyen csodálatos! Amikor azon kapjuk magunkat megtérés után, hogy szívünkbe van írva Isten törvénye, megváltozott az értékrendünk! Amikor nem tudjuk, miért, de olyan dolgok eszünkbe jutnak, amik benne vannak a Bibliában, de még sosem hallottuk, olvastuk ezeket a dolgokat. Amikor megértünk dolgokat; amikor addig érthetetlen igerészek teljesen világosakká válnak számunkra. Amikor egyszer csak észrevesszük magunkon, hogy hoppá, valamit nem jól csináltunk eddig, ezentúl másképp kéne, és ember addig hiába is magyarázta volna nekünk, hogy változtassunk már, nem értettük volna meg. És a legfontosabb, amikor megtérés után világossá és természetessé válik, nem kérdés többé, hogy Jézus létezik, az életét adta értünk és most is él. Megmagyarázhatatlan módon kijelent nekünk igazságokat a láthatatlan világgal kapcsolatban. És még sorolhatnánk a Szentlélek áldott szolgálatát felénk, emberek felé. Mindig valami különös érzés van bennem, amikor egy bizonyságtételben arról hallok, hogy valami olyasmi történt valakivel, ami a Szentlélek csendes, háttérben meghúzódó, ugyanakkor erőteljes és fantasztikus munkájának az eredménye.

Itt van köztünk és szolgál felénk. Ő az isteni személy, mi az emberek, és Ő szolgál felénk, nem is akárhogyan. Nem tétlen, nem pihen sohasem, hanem szolgál, minden ember felé, aki befogadta Jézust a szívébe, a meg nem térteket pedig hivogatja; nem válogat, hogy az egyik embernek ilyen hibája van, a másiknak olyan, az egyik ilyen bőrszínű, a másik olyan - nem válogat, nem tesz különbséget ember és ember között - egyszerűen csak szeliden, de erőteljesen szolgál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nameless.blog.hu/api/trackback/id/tr501154210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása