HTML

Nameless blog, hiszen a cím részletkérdés

Hitbeli megtapasztalásaimat, gondolataimat gyakran le szoktam írni. Először csak szórakozásból nyitottam a blogot, majd jött az ötlet, hogy ha úgyis leírom a hitbeli dolgokat, akkor miért ne írjam azokat ide a blogba. Bízom benne, hogy aki olvas a blogomból, annak áldáseső fog a nyakába zúdulni és telibekapja őt Isten szeretete, ami ugyebár finoman szólva felülmúlja piciny kis képzeletünket. Na, nem azért bízom ebben, mintha olyan ügyes lennék a blogírásban, hanem azért, mert az áldáseső egyrészt mindenkinek mindig jól jön, másrészt meg hátha Isten van olyan kegyelmes, hogy a "grafomániámat" valami értelmesre felhasználja. A Szentlélek könnyeket felszárító és terheket a vállunkról leemelő szeretete ragyogja be a blog olvasóinak bensőjét, ahogy a felkelő Nap egy téli reggelen beragyogja a hóval fedett friss, csillogó tájat!

Friss topikok

Akit az Úr szeret, álmában is ad eleget

2009.04.03. 00:01 Czimby

A hét elején a Szentlélek nagy szomjúságot keltett bennem Isten iránt: "még többet Tőle, még többet Belőle, még közelebb Hozzá" - ezt éreztem. Úgy éreztem, minden szabadidőmben a Bibliát szeretném olvasni és az Urat keresni. Így este/éjjel "kicsit" tovább fenn is maradtam, ennek ellenére nem sikerült annyit keresnem az Urat akkor, mint amennyit szerettem volna. Másnap este megint sokáig fent voltam, de még kevesebbet sikerült az Úrhoz közelednem. Az eredménye az lett, hogy délelőtt jó későn ébredtem fel.

Isten erre beszól:

Hiába néktek korán felkelnetek, későn feküdnötök, fáradsággal szerzett kenyeret ennetek! Szerelmesének álmában ád eleget. (Zsolt. 127.2.)

Rájöttem, hogy ezek az emberi erőfeszítések hiábavalók, mert én emberileg semmit nem tudok tenni; nem a nagy erőfeszítések által kerülök Istenhez közelebb, hanem az Ő kegyelme által, amit nem lehet kiérdemelni.
Arra is rádöbbentett Isten, hogy ha alszom és semmit nem teszek, akkor tud talán a leghatékonyabban munkálkodni. Eszembe jutott ugyanis egy nem sokkal ezelőtti álmom (lásd itt), ami által Isten erőteljesen és szeretetteljesen belenyúlt az életembe, talán úgy, ahogy addig soha. Tényleg, mennyire igaz, hogy akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget!

Legjobb, ha kicsit háttérbe szorítom magam, visszafogom magam, visszafogom az erőlködéseim, hogy az Úr tényleg közel tudjon vonni magához. Messze van az ég a földtől, és hiába ugrálunk a földön, nem kerülünk közelebb az éghez, visszaesünk ugyanoda, ahonnan felugrottunk. Viszont az Úrnak hatalma van az égből a földre leküldeni jelenlétét, áldását.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nameless.blog.hu/api/trackback/id/tr831043114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.