HTML

Nameless blog, hiszen a cím részletkérdés

Hitbeli megtapasztalásaimat, gondolataimat gyakran le szoktam írni. Először csak szórakozásból nyitottam a blogot, majd jött az ötlet, hogy ha úgyis leírom a hitbeli dolgokat, akkor miért ne írjam azokat ide a blogba. Bízom benne, hogy aki olvas a blogomból, annak áldáseső fog a nyakába zúdulni és telibekapja őt Isten szeretete, ami ugyebár finoman szólva felülmúlja piciny kis képzeletünket. Na, nem azért bízom ebben, mintha olyan ügyes lennék a blogírásban, hanem azért, mert az áldáseső egyrészt mindenkinek mindig jól jön, másrészt meg hátha Isten van olyan kegyelmes, hogy a "grafomániámat" valami értelmesre felhasználja. A Szentlélek könnyeket felszárító és terheket a vállunkról leemelő szeretete ragyogja be a blog olvasóinak bensőjét, ahogy a felkelő Nap egy téli reggelen beragyogja a hóval fedett friss, csillogó tájat!

Friss topikok

Mindannyian koldusok vagyunk

2008.05.13. 14:15 Czimby

Néha meg szoktak szólítani az utcán szegények, hogy ki tudnám-e őket segíteni. Arra gondoltam, kellene kis füzeteket szereznem, amiben röviden le van írva az evangélium, hogy ilyenkor ezt is odaadjam nekik. Ezzel talán egy beszélgetés is elindulhatna kettőnk között a témával kapcsolatban.

Meglepő módon nemrég éppen fordítva alakult a dolog. A koldus maga adott nekem egy ilyen kis füzetet és bizonyságot tett hitéről. Talán nem meglepő módon azonnal tudta, hogy én is hívő vagyok.

"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és a hol a tolvajok kiássák és ellopják; Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket mennyben" (Mt. 6.19-20.)
Nem minden nap történik az, hogy olyasvalaki idézi ezt az igét, akinek nem a legkönnyebb kimondania, mégis kimondja. Nem minden nap hallani egy hajléktalantól, hogy az evangéliumról beszél és megemlíti, hogy a kis füzetecske végén a megtérők imáját elmondva megtapasztalhatjuk Jézust.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nameless.blog.hu/api/trackback/id/tr73466439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.