HTML

Nameless blog, hiszen a cím részletkérdés

Hitbeli megtapasztalásaimat, gondolataimat gyakran le szoktam írni. Először csak szórakozásból nyitottam a blogot, majd jött az ötlet, hogy ha úgyis leírom a hitbeli dolgokat, akkor miért ne írjam azokat ide a blogba. Bízom benne, hogy aki olvas a blogomból, annak áldáseső fog a nyakába zúdulni és telibekapja őt Isten szeretete, ami ugyebár finoman szólva felülmúlja piciny kis képzeletünket. Na, nem azért bízom ebben, mintha olyan ügyes lennék a blogírásban, hanem azért, mert az áldáseső egyrészt mindenkinek mindig jól jön, másrészt meg hátha Isten van olyan kegyelmes, hogy a "grafomániámat" valami értelmesre felhasználja. A Szentlélek könnyeket felszárító és terheket a vállunkról leemelő szeretete ragyogja be a blog olvasóinak bensőjét, ahogy a felkelő Nap egy téli reggelen beragyogja a hóval fedett friss, csillogó tájat!

Friss topikok

3 szösszenet

2007.09.21. 00:00 Czimby

1. Részlet egy emailből:

> Tegnap olvastam pár oldalt a Bibliából és nagyon is jó volt.
> Fellapoztam a Szentlélek gyümölcseit és a test kivánságait.
> Szomoruan tapasztaltam, hogy a test kivánságai közt
> majdnem az összes jellemzö rám, de a Szentlélek gyümölcseit
> meg alig termem, csak inkább elvétve.
> Na gratuálok!

Mindig az ilyen és ehhez hasonló felismerések viszik előre az embert hitben. Nem muszáj, hogy Istenen és rajtad kívül más is tudjon erről, és köszi, hogy megosztottad velem, és így megvallottad, tanu előtt.
Lényegében nekem is részben arról szól (ill. csak kezd szólni) a hitem, hogy ami gyengeség van bennem, azt hittel és Isten segítségével próbáljam legyőzni. Ilyesmi a hit harca asszem.


2. Ez csak úgy jött, szintén egy emilből:
Fontos a bűnöket megbánni és az Úrnak elmondani. Valóságként élheted így át, hogy bűneid meg vannak bocsátva, ezért szabadságban élhetsz, örömmel a szívedben. Ilyenkor tud a Szentlélek is erőteljesebben lakozni benned és megtartani stabilan a hitben, hogy ne inogj. Az Úr Lelke munkálja ki bennünk azt is, hogy átéljük, hogy bűneink meg vannak bocsátva. Nem jó csupán egy téli vagy nyári tábor után a fellegekben járni, amikor Jézus áldozata minden időben lehetővé teszi számunkra a szent szabadságot, és a Szentlélek is csak így képes minket igazán vezetni.


3. Ez meg ma nagyon megérintett:
Milyen csodálatos hatalom az, amely soha nem kényszeríti, de mégis irányítja akaratunkat. Isten nem töri fel a zárat, hanem mesteri módon kinyitja azt. Erre egyedül csak Ő képes. (C. H. Spurgeon)


+1. A pénz
A pénz olyan mint a trágya: ha hagyod, hogy felhalmozódjon, akkor elkezd bűzleni, de ha széthordod, akkor segít a dolgok növekedésében. (ismeretlen szerző)Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nameless.blog.hu/api/trackback/id/tr88171983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.