HTML

Nameless blog, hiszen a cím részletkérdés

Hitbeli megtapasztalásaimat, gondolataimat gyakran le szoktam írni. Először csak szórakozásból nyitottam a blogot, majd jött az ötlet, hogy ha úgyis leírom a hitbeli dolgokat, akkor miért ne írjam azokat ide a blogba. Bízom benne, hogy aki olvas a blogomból, annak áldáseső fog a nyakába zúdulni és telibekapja őt Isten szeretete, ami ugyebár finoman szólva felülmúlja piciny kis képzeletünket. Na, nem azért bízom ebben, mintha olyan ügyes lennék a blogírásban, hanem azért, mert az áldáseső egyrészt mindenkinek mindig jól jön, másrészt meg hátha Isten van olyan kegyelmes, hogy a "grafomániámat" valami értelmesre felhasználja. A Szentlélek könnyeket felszárító és terheket a vállunkról leemelő szeretete ragyogja be a blog olvasóinak bensőjét, ahogy a felkelő Nap egy téli reggelen beragyogja a hóval fedett friss, csillogó tájat!

Friss topikok

Kimondhatatlan dicséret - egy ima

2005.12.15. 15:41 Czimby

KIMONDHATATLAN DICSÉRET


Istenem!

Szeretnék tagja lenni a Téged imádó kórusnak. Szeretném azt a munkát, amit bennem végeztél, azt, ami bennem van, mióta a Tiéd vagyok kifejezni, kimondhatatlan szavakkal elmondani. Szeretném az új élet állapotát kimondhatatlan szavakkal formába önteni és hála formájában Eléd tárni. Szeretném kifejezni a kifejezhetetlen dicséretet, ami a szívemben lappang áldásaid nyomán. Minden áldást dicséretté formál szívem. Szeretném ezt a kimondhatatlan dicséretet kimondani. Dicséretem nagyobb lenne, mint a tenger. Dicséretem változatos lenne, mint a világ, amit körénk teremtettél. Dicséretem több lenne, mint mikor reggel a napfény beragyog az ablakon, több, mint mikor a Hold fénye lágyan tükröződik a fodrozódó vizű tóban, több, mint mikor a madarak éneke vesz körül egy erdőben, több, mint mikor nyári zápor után szivárvány van az égen, több, mint mikor a nap lemegy a tengernél, több, mint mikor a napsugarak megcsillannak egy havas tájon. Dicséretem több szóból állna, mint ahány szó a világ összes nyelvében létezik együttvéve. Szeretném kimondani a kimondhatatlant, amikor ott van szelíd, de hatalmas erőd, mely átmos és gyógyít, melynek fénye kimondhatatlan békességgel ragyogja be a teret. Szeretném megfogalmazni a megfogalmazhatatlant, amikor szelíd szereteted megérint és levesz a vállamról minden terhet. Szeretném szavakba önteni a kimondhatatlant, a végtelent, az életet, mely nagyobb a halálnál. Szeretném megfogalmazni érintésed, jelenléted, lényed, amit Belőled átéltem. Szeretném megfogalmazni, milyen volt, mikor ott voltál, átmostál, mikor szégyelltem a bűneim, szégyelltem, hogy csak ilyen vagyok, amikor végtelen szereteted és szabadságod körülvesz és átmos. Szeretném elmondani, mit szavakkal elmondani nem lehet, ami tényleg semmi máshoz nem hasonlítható, csak ahhoz a szeretethez, amikor valaki az életét adja oda, hogy más élhessen. Szeretném szavakba önteni, amit nem lehet: a végtelen szeretetet, mely nagyobb annál, mit az égbolton láthatunk. Szeretném megfogalmazni, milyen az, amikor valakinek mindenre van hatalma és milyen az, amikor Ő szeret.

Ámen

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nameless.blog.hu/api/trackback/id/tr87553379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.